De Heidehoogheden van 2022: Daphne en Juliette!

Met heel veel nieuwe energie en vol Paarse power presenteren wij aan jou de Heidehoogheden van 2022! Maak kennis met Daphne van Seventer – Calluna de 65e  – en Juliette van der Burg – Erica de 46e-.

Als je verkozen wordt tot Heidehoogheid is het de kunst om dit voor iedereen geheim te houden. Hoe is dat gelukt?

Daphne van Seventer
Poeh, dat werd met name de laatste maanden lastig. Toen begonnen de meeste dingen te lopen, bijvoorbeeld het doorpassen van de jurk, de sieraden en de schoenen. Gelukkig heb ik een erg lieve vriend. Hij heeft al mijn verhalen aangehoord. Vooral het met een smoesje lokken van mijn familieleden naar de kroning vond ik lastig. Mensen die mij echt goed kennen zien het vrijwel direct als ik een leugentje om bestwil vertel.

Juliette van der Burg
In het begin kreeg ik een aantal keer de vraag hoe het met mijn motivatiebrief voor de Heideweek was afgelopen. Mijn naaste omgeving wist hoe groot mijn paarse wens was. De teleurstelling was dan ook groot toen ik hoorde dat de Heideweek niet doorging. In december 2020 werd ik gebeld met de vraag of ik dit grote avontuur als Erica de 46e aan wilde gaan. Ik was dolblij en vastberaden dit geheim te houden. En het geheimhouden is gelukt… tot nu dan.

Vertel eens iets meer over jezelf. Wat doe je in het dagelijks leven? Wat zijn je hobby’s? En vertel eens iets wat écht nog niemand van je weet…

Daphne van Seventer
Samen met mijn vriend woon ik in Ederveen. Maar ik ben een echte geboren en getogen Edese. Verhuisd voor de liefde zullen we maar zeggen. Ik ben 31 jaar jong, zing zo vals als een kraai en ben gek op zure matjes. Ik werk vier dagen per week als verzuimconsultant bij Perspectief, een arbodienstverlener in Ede. Perspectief heeft als slogan, “Perspectief maakt beter” en dat is wat ik als verzuimconsultant ook dagelijks probeer te doen. Ik ben een echt gezelligheidsmens. Ik hou van een hapje en een drankje, borrelen met vriendinnen of een lekker filmpje kijken. De lekkere hapjes en drankjes sport ik er vervolgens weer af. Zo blijf ik in balans.

Juliette van der Burg
Sinds vorig jaar ben ik als marketeer afgestudeerd aan de Radboud Universiteit. En nu werk ik alweer bijna een jaar als online Marketing Consultant bij Modis. Ik ben na de mavo begonnen op het mbo. Daarna ben ik doorgestroomd naar het hbo om vervolgens verder te klimmen naar de universiteit. Ik ben heel blij dat ik altijd heb doorgezet. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Van het ontwerpen van logo’s tot aan fotografie. Daarnaast hebben mijn vriend en ik een klushuis gekocht in Ede. Dus in het weekend sta ik met een hamer in mijn hand.

Er zijn denk ik heel veel dingen die men nog niet van mij weet. Kom gerust naar mij toe en ik geef graag antwoord. Ik weet bijvoorbeeld wanneer de trein exact vertrekt en van welk perron. Je kan mij vragen stellen over knaagdieren en welke film een aanrader is in de bioscoop. Ik ben dol op spelletjes ook al ga ik soms compleet de mist in. Als het maar gezellig is.

Is er iets wat je wilt bereiken, ontdekken of leren in deze nieuwe rol als Heidekoningin/Heideprinses?

Daphne van Seventer
Ik ontmoet graag nieuwe mensen. Ik kijk er dan ook naar uit om nieuwe banden op te bouwen. Wel word ik licht zenuwachtig van het spreken voor een groot publiek. Dat is dan ook echt iets wat ik in de rol van Heidekoningin verder wil ontwikkelen.

Juliette van der Burg
Dat dit een bijzonder jaar gaat worden, weet ik zeker. Ondanks de huidige situatie wil ik vooral gaan genieten van de mogelijkheden die er zijn. Ik laat dingen graag op mij afkomen. Ik hou van spontaniteit en gezelligheid. Dit voelt voor mij als het uitkomen van een grote droom. En daar ga ik me volledig voor inzetten. Niet alleen tijdens de prachtige Heideweek in augustus, maar het hele jaar door.

Waar kijk je het meeste naar uit?

Daphne van Seventer
Eigenlijk kijk ik uit naar álle evenementen, klein en groot. Ik heb veel gehoord over het Paarse Hartenfeest op de Hartenberg, daar kijk ik dan ook extra naar uit. Ik hou namelijk wel van dansjes. Soms sta ik net een gekke dansmove uit te halen, terwijl de postbode aanbelt. Best gênant.

Juliette van der Burg
In voorgaande jaren stond ik achter de bar tijdens de Heideweek. Nu maak ik dit grote feest van nog dichterbij mee. Het mooiste aan de Heideweek is niet alleen dat iedereen ernaar toe kan komen, maar ook het bezoeken van verzorgingshuizen, de Paarse Hartendag en de speciale avond voor de senioren maakt de Heideweek zo bijzonder. Ik kijk vooral naar wat er wel weer mogelijk is. Tijdens de Heideweek maar ook alle evenementen die het hele jaar door gepland staan.

Tot slot, welke boodschap heb je voor de inwoners van Ede?
Daphne van Seventer
Blijf allemaal komen naar de Heideweek! Zo blijft de Heideweek met alle evenementen zoals braderieën, optochten, sportwedstrijden, wandel- en fietstochten én natuurlijk de feestavonden bestaan. Voor jong en oud, echt voor iedereen, is er iets moois te beleven. Samen met Juliette hoop ik van elk bezoek een feestje te maken.

Juliette van der Burg
Ik vind saamhorigheid belangrijk, zeker in deze tijd. De gemeente Ede heeft mijn hart gestolen en we wonen straks op een prachtige plek. Buren die een praatje komen maken, hulp aanbieden en graag een kijkje nemen in het klushuis. Dat heb ik niet eerder meegemaakt. Laten we blijven omkijken naar elkaar en genieten van alle dierbaren om ons heen. En natuurlijk genieten van al het moois dat Ede te bieden heeft.

Onze sponsors:

Bekijk alle sponsors

© Copyright 2022 - Stichting Heideweek Ede | Privacy Policy