Edese Heideweek 2021 gaat door!

De afgelopen weken heeft de Stichting Heideweek Ede meerdere handtekeningen gezet onder de diverse Heideweekcontracten. Daarmee komt de Heideweek in augustus van dit jaar weer een serieuze stap dichterbij.

Wat kan wél?
Het bestuur van de Heideweek kijkt vooral naar wat wél kan. Lastig is daarbij dat op basis van de huidige stand van zaken beslissingen voor in augustus genomen moeten worden. Niemand weet hoe de Covid-vlag tegen die tijd wappert, maar het bestuur heeft er op grond van het door de overheid geschetste stappenplan én de resultaten van de Fieldlab testevenementen, vertrouwen in dat in augustus in ieder geval iets mogelijk is. Bijna wekelijks vindt afstemming plaats met de gemeente Ede over de verwachtingen omtrent veiligheid, (Covid-)regelgeving en vergunningen. Zij stellen als Heideweekpartner ook alles in het werk om de Heideweek dit jaar mogelijk te maken omdat ook zij, net als wij, zien dat Ede weer toe is aan elkaar ontmoeten, plezier maken en het gezamenlijk vieren van de Heideweek.

Kuiperplein, Cultura en OpenLucht Theater
We gaan er dus voor. Weliswaar in sterk afgeslankte vorm. ‘We concentreren ons voor dit jaar op de evenementen die plaatsvinden binnen de hekken op het Kuiperplein. Alle artiesten zijn geboekt en het belooft een dik vet 85+ 1 jaar HDWK inhaalfeestje te worden. We vieren alsnog ons niet gevierde 85 jarige bestaan (2020) met zelfs een vijfde grote en zéér bijzondere muziekavond! Het mag duidelijk zijn dat onder de huidige omstandigheden het “slechts” realiseren van alleen de evenementen op het Kuiperplein al een hele grote uitdaging is. Het vraagt veel van onze vrijwilligers en alle overige betrokken partijen. Ondanks dat kijken we ook nog of het veilig organiseren van de 55+ Music Night in Cultura en de Oecumenische Viering in het Openlucht Theater haalbaar is’ aldus Gilbert Meurs, onze voorzitter.

Alleen de evenementen die vermeld staan op deze website gaan door dit jaar. 

Toegangstickets
We organiseren dit jaar alleen evenementen die een fysieke in- en uitgangscontrole hebben. Om alle bezoekersstromen – en mogelijk aanvullende voorwaarden – in goede banen te kunnen leiden, wordt met toegangstickets gewerkt. We werken hiervoor samen met Ticketcounter, Nederlands grootste organisatie op het gebied van e-ticketing. ‘Zo kunnen we ons optimaal voorbereiden op de naar verwachting verplichte toegangsregistratie en corona-, vaccinatie- en/of temperatuurcheck. Ook stelt het ons in staat om het maximaal aantal bezoekers per evenement te kunnen reguleren’, aldus Meurs.

Ticketverkoop en artiestenprogramma
We maken binnenkort het artiestenprogramma bekend.
Ook wordt dan meer duidelijk over de ticketverkoop.
Nog heel even geduld…

Onze sponsors:

Bekijk alle sponsors

© Copyright 2023 - Stichting Heideweek Ede | Privacy Policy