Geen winterslaap voor Stichting Heideweek Ede

Met trots vertellen wij dat de Stichting Heideweek Ede twee nieuwe bestuursleden aan zich heeft weten te binden; Annelies van Blokland (Hofhouding) en Maria Harmsen (PR & Communicatie). Zij nemen het bestuursstokje over van Linda Peelen en Amanda Hol. Gilbert Meurs is unaniem herkozen als voorzitter van de stichting voor een tweede en laatste termijn van vijf jaar. Het bestuur bruist van de energie en werkt samen met de diverse commissies, sponsoren en de gemeente Ede aan een prachtig programma voor de Heideweek van 2021.

85 jaar + 1!
Wat hadden we dit jaar graag samen met iedereen in Ede ons 85 jarig jubileum gevierd. Sinds 1935 organiseert de Stichting Heideweek Ede voor alle inwoners van de gemeente Ede een prachtige paarse feestweek. Met zo’n 75 gratis toegankelijke evenementen voor jong en oud, van hip (hop) tot klassiek, van actief tot relaxed. De Stichting organiseert activiteiten die verbinden en evenementen die samen brengen. En de behoefte aan samen zijn, samen lol maken en samen ontspannen is nu groter dan voorheen. Dat wordt in deze periode van beperkingen extra en soms ook pijnlijk duidelijk. ‘Wij zijn dan ook al volop gestart met het organiseren van de bijzondere jubileumeditie “85+1 jaar Heideweek” in 2021. Zó bijzonder zelfs, dat wij serieus nadenken over een vijfde muziekavond op de tweede vrijdag van de Heideweek! We hopen dus dat we in augustus 2021 qua evenementen, horeca en festiviteiten weer een beetje terug kunnen keren naar het ‘oude paarse normaal’. Maar uiteraard alleen als dit op een verantwoorde manier kan. Feesten en samen zijn is fijn, maar alleen als dit op een gezonde wijze mogelijk is’, aldus Gilbert Meurs.

Heideweek alleen mogelijk dankzij gepassioneerde sponsors en vrijwilligers
Alle evenementen van de Heideweek worden georganiseerd door stichtingen, verenigingen bedrijven, particulieren en buurtverenigingen in de gemeente Ede. Het bestuur van de Stichting Heideweek Ede verzorgt overkoepelende zaken en organiseert ook zelf, samen met de vele commissies, verschillende evenementen. Natuurlijk zijn er muziekavonden, maar ook Heideweek Culinair en de Drive in filmavond. Daarbij krijgen wij oneindig veel hulp van veel fantastische vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers en de medewerking van de gemeente Ede is het organiseren van een gratis Heideweek niet mogelijk. Maar zeker ook niet zonder de (financiële) steun van onze sponsors en Hofleveranciers. Daarom zijn wij blij dat veel trouwe sponsors, groot en klein, zich aan de Heideweek binden. Allemaal Heidewekers met een groot paars hart die als geen ander weten hoe belangrijk het is om ontmoeten en verbinden voor iedereen mogelijk te maken en te houden. Mede dankzij hen is de Heideweek uitgegroeid tot een van de grootste gratis evenementen in Gelderland!

Bestuur en commissies Stichting Heideweek
Annelies en Maria zijn dan wel nieuw in het bestuur, maar zeker geen onbekenden in Ede. Annelies is al acht jaar actief in de Commissie Hofhouding. De Commissie die er onder andere voor zorgt dat de Heidehoogheden het hele jaar door bij alle afspraken aanwezig zijn om Ede en de Heideweek te vertegenwoordigen. Maria kennen jullie wellicht als voormalig hoofd Communicatie van Woonstede in Ede en van het communicatieteam van Wings of Freedom, de Edese Airshow van 2019. Communicatie en PR is dan ook bekend terrein voor haar. De overige enthousiaste drijvende krachten binnen het bestuur zijn Gilbert Meurs (Voorzitter), Reinier van Westerhuis (Penningmeester), Chantal Klaassen (Secretariaat), Rolv Elverding (Sponsoring) en Jose van Velthuizen (Algemene zaken).

Onze sponsors:

Bekijk alle sponsors

© Copyright 2023 - Stichting Heideweek Ede | Privacy Policy