Heideweek 2021 gaat niet door

Met pijn in onze Paarse harten hebben we besloten om te stoppen met de verdere voorbereidingen van de Heideweek 2021. Door de maatregelen die het kabinet aankondigde tijdens de persconferentie op 9 juli jl. zijn de aanvankelijk positieve vooruitzichten omgeslagen in heel veel, te veel, onzekerheid. Hierdoor wordt het nemen van meer (financiële) risico’s onverantwoord. Dat we teleurgesteld zijn begrijp je. Er is de laatste zeven maanden zo ontzettend hard en onophoudelijk gewerkt door alle betrokken vrijwilligers en partijen. We waren er bijna. Steeds anticipeerden we op de regels en maatregelen. Schakelen, overleggen, bijsturen, herzien en voortdurend kijken naar dat wat (nog) wél kan. We zijn tot het uiterste gegaan. We hadden de haven in zicht. Maar helaas. We hebben ons besluit met ontzettend veel pijn in onze Paarse harten maar weloverwogen genomen. En hoe graag we ook allemaal willen, het is voor nu niet anders.

Gezondheid voorop 

Uiteraard is het ook een gigantische teleurstelling voor iedereen waarvoor we het allemaal en uitsluitend doen: jullie, alle inwoners van Ede. We waren met z’n allen wel toe aan een feestje en ontspanning. Maar zoals we altijd hebben geschreven: ieders gezondheid staat voorop. Dat is en blijft het allerbelangrijkste.

Bij de pakken neerzitten doen we niet. De komende weken verwerken we deze grote teleurstelling en zijn we natuurlijk druk met het afhandelen van alle zaken die in gang zijn gezet. We moeten alles zowel extern als intern netjes afronden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan alle leveranciers en de artiestenbureaus. Maar ook aan onze sponsors. Zij bleven en blijven ons steunen. Door dik en dun. Daar zijn we hen in de afgelopen zestien maanden meer dan ooit dankbaar voor. Zij maken de Heideweek mogelijk. Maar ook intern is onze aandacht nodig. Denk bijvoorbeeld aan onze Heidehoogheden. Zij maken voor het tweede jaar op rij geen Heideweek mee. We nemen met pijn in ons hart afscheid van deze lieve dames, zonder dat ze in twee jaar tijd ook maar één keer over Ede mochten regeren. Dat hebben we nog nooit meegemaakt.

Vol paarse power verder

De energie die we normaal gesproken van jullie krijgen, blijft voor het tweede jaar uit. Lachende gezichten, dansende jeugd, luide meezingers en stille genieters. Daar doen we het voor. Elk jaar weer. Vanaf september pakken we ‘gewoon’ de draad weer op. Vol plezier, enthousiasme en power. Voor alle Edenaren. Binnen de mogelijkheden die er dan zijn. We gaan met volle kracht af op de Heideweek van 2022. Samen, met elkaar én in goede gezondheid. We zien jullie dan!

Onze sponsors:

Bekijk alle sponsors

© Copyright 2023 - Stichting Heideweek Ede | Privacy Policy