Heideweekbestuur kijkt naar wat wél kan

Op de achtergrond werkt het bestuur van de Heideweek, samen met een aantal commissies, hard aan de voorbereiding van de Heideweek 2021. De Heideweek vindt elk jaar plaats in de laatste volle week van augustus. Dit jaar is dat van 20 t/m 28 augustus. Nog vijf spannende maanden te gaan dus. Wat is er in augustus wel mogelijk en wat niet? Het bestuur heeft hier een heldere kijk op.

Ontwikkelingen Covid-19 net dagkoersen

‘Evenementen voorbereiden in coronatijd is, net als voor alle andere organisatoren, een hele uitdaging. Het lijkt op beleggen met dagkoersen. De ene dag gloort er licht aan het eind van de tunnel en lijkt er weer wat mogelijk, en de andere dag lezen we weer een tegenvallend bericht over coronacijfers, vaccinatievoorraden en levering. Toch blijven we positief en kijken we vooral naar dat wat op dit moment wél kan’. Aan het woord is Gilbert Meurs, voorzitter van de Stichting Heideweek Ede.

Spannende maanden

De maanden maart, april en mei worden spannend. Als er steeds meer mogelijk wordt in Nederland, dan zou een Heideweek heel goed kunnen. Het bestuur van de Heideweek houdt daarom continu de vinger aan de pols bij de gemeente die overigens intensief met ons meedenkt en hard meewerkt om de Heideweek mogelijk te maken. Dit jaar is alles uiteraard veel complexer door alle aanvullende maatregelen en vraagt het ook veel van de gemeente, alle betrokken hulpdiensten en de veiligheidsregio. Zij moeten immers alle aanvragen toetsen en instaan voor voldoende capaciteit tijdens de evenementen.

Evenementen met in- en uitgang

Maar zoals gezegd kijkt de stichting naar wat er eventueel wél kan. ‘Wij houden in dat geval rekening met een Heideweek in behoorlijk aangepaste vorm. Waarschijnlijk zijn dat alleen de evenementen die een in- en een uitgangscontrole hebben zodat de te verwachten verplichte toegangsregistratie en coronacheck op een goede en veilige manier kan plaatsvinden. We houden daarnaast ook al rekening met e-ticketing. Want dat lijkt toch de norm te worden’, aldus Meurs. ‘Het omheinde Kuiperplein, waar we sinds 2016 diverse evenementen organiseren waaronder onze grote muziekavonden, het Kinderfestival en de Drive-in filmavond, leent zich hier goed voor. We lezen en horen dat mensen toe zijn aan een feestje, ontspanning, er weer even uit, plezier en gezellig samenkomen. We zetten dan ook echt alles op alles om een aantal evenementen te organiseren waar Ede veel plezier aan beleeft. Uiteraard binnen alle geldende regels en maatregelen. Want ieders gezondheid staat voorop’.

Onze sponsors:

Bekijk alle sponsors

© Copyright 2023 - Stichting Heideweek Ede | Privacy Policy