Hoogheden 2022/2023 bekend

Heidehoogheden 2022/2023 bekend 

Vanavond, maandag 29 augustus, vond de traditionele troonwisseling plaats in Moeke Ede, residentie van de Stichting Heideweek Ede. We namen deze avond afscheid van de Heidehoogheden 2021/2022 Daphne van Seventer en Juliette van der Burg.

Maak kennis met Calluna de 66 en Erica de 47e

Met heel veel nieuwe energie en vol Paarse power kijkt de Stichting Heideweek Ede alweer uit naar de Heideweek 2023. Op de achtergrond is al het nodige werk verzet, waaronder de selectieprocedure voor de nieuwe Heidehoogheden. Met Paarse trots presenteren wij dan ook de Heidehoogheden van 2023: de 28 jarige Laura Randewijk als Calluna de 66 en de 23e jarige Lianne Smand als Erica de 47e. Locoburgemeester Peter de Pater kroonde volgens traditie de nieuwe Hoogheden. Ook dit jaar werd de kroon speciaal ontworpen door André Erken, al jarenlang hofleverancier van de Heideweekkroon.

Schaapscheerdersfeest en mensen blij maken

De Heidehoogheden vertegenwoordigen Ede een jaar lang op maar liefst 50 evenementen in binnen- en buitenland. Op zaterdag 3 september a.s. geven zij hun eerste echte acte de presence als Hoogheden in Steinhagen Duitsland. Laura: ‘Ik kijk speciaal uit naar het schaapscheerdersfeest in juni. Dit jaar was ik daar ook met mijn gezin. Mijn eigen kindjes keken naar de schaapjes, alle leuke festiviteiten en vol bewondering naar de Heidehoogheden’. En in 2023 bezoek ik het evenement als Calluna de 66e, hoe bijzonder is dat!’ Lianne vult aan: ‘Ik kijk vooral uit naar het blij maken van alle mensen die ik het komende jaar tegenkom als Erica de 47e. Al die leuke, verschillende activiteiten. Voor ieder wat wils, van jong tot oud’, aldus Lianne.

Bruidshuis ’t Koetsje

Ook dit jaar dragen de Heidehoogheden weer prachtige paarse japonnen. Deze japonnen zijn ontworpen op basis van de wensen van Laura en Lianne en met zorg gemaakt door Bruidshuis ’t Koetsje.

 

Onze sponsors:

Bekijk alle sponsors

© Copyright 2024 - Stichting Heideweek Ede | Privacy Policy