Interview Heidehoogheden 2023

Met heel veel energie en vol Paarse Power presenteren we de Heidehoogheden van 2023! Maak kennis met Calluna de 66e Laura Randewijk en Erica de 47e Lianne Smand!

Maandag 29 augustus 2022…. Eindelijk is het zover! Jullie hoeven niet meer te zwijgen of stiekem te doen. Geen leugentje om bestwil meer. Iedereen mag het weten: Jullie zijn de Heidehoogheden van 2023!

Vertel eens wat over jezelf, waar werk of studeer je?

Laura: ‘Ik werk ruim vier jaar als leerkracht op de Paasbergschool in Ede. Ik geef les aan de kindertjes in groep 7. Wat zo leuk is aan mijn werk als leerkracht? Het contact met de kinderen en de gezelligheid op onze school. Ja, ik ga elke dag met plezier naar mijn werk’.

Lianne: ‘Ik ben deze zomer afgestudeerd op de Christelijke Hogeschool Ede. Ik volgde de opleiding Social Work. Sinds juli werk ik als klantcontactmedewerker op de Centrale Servicelijn bij Slachtofferhulp Nederland. Naast mijn werk, werk ik ook als vrijwilliger bij de Honden Zoekgroep Gelderse Vallei (HZGV). Elke keer als er een loslopende hond of een vermissing wordt gemeld, dan gaan we als groep op pad en gaan we zoeken. Ik word zo blij als we een hond weer kunnen verenigen met zijn of haar baasje’.

Wat is jouw eerste herinnering aan de Heideweek?

Laura: ‘De Heide-optocht is mijn eerste herinnering aan de Heideweek. Als kind liep ik vaak mee met turnvereniging DOK. Daar was ik vroeger lid van’. ‘Mijn eerste herinnering aan de Heideweek is ook aan de Heide-optocht’, vult Lianne aan. ‘Ik stond altijd met grote ogen langs de weg naar de optocht te kijken’.

En heb je ook een mooiste herinnering? Lianne: ‘Ik heb meerdere mooie herinneringen aan de Heideweek. Zoals al eerder gezegd de Heide-optocht, maar ik was zelf ook echt actief als vrijwilliger. Ik maakte namelijk deel uit van het promotieteam. En toen ik klein was heb ik twee keer meegedaan aan de mini-heidehooghedenverkiezing. Dus ja, de Heideweek is voor mij echt bijzonder’. Laura: ‘De spectaculaire openings- en slotavonden met al die artiesten vond en vind ik nog steeds heel bijzonder. Met zoveel mensen genieten van goede muziek en gezelligheid, daar krijg ik echt een grote glimlach van op mijn gezicht’.

Wilde je als klein meisje prinses worden of had jij een ander, stoerder beroep voor ogen?

Laura: ‘Die ambitie had ik zeker, net als bijna elk klein meisje. Maar ik wist ook al jong dat ik juf wilde worden. Maar eigenlijk vloog het alle kanten op hoor. Mijn ouders werden er soms gek van’. Lianne: ‘Als je twee keer meedoet aan de mini-verkiezing, dan wil je inderdaad wel graag een prinsesje zijn. Maar ik had net als Laura ook dat het echt alle kanten op ging. Van stewardess tot politieagent. Het is het allebei niet geworden. Maar prinses nu dus wel’ sluit Lianne lachend af.

Nu ben je ouder en volwassen en begrijp je dat Heidehoogheid zijn toch wel iets anders is dan een koninklijke prinses. Waarom heb je eigenlijk gesolliciteerd als Heidehoogheid?

Laura: ‘Als klein meisje keek ik altijd al naar de Heidehoogheden. Zoals bij de avondvierdaagse waar ik als kind aan meedeed. Ik mocht ze dan een hand geven. Elk jaar als ik de vacature zag, ging er iets kriebelen en dacht ik zal ik het doen? Of zal ik toch nog even wachten…. Is het wel het juiste moment? Of…? Dit keer heb ik het gewoon gedaan en is het gelukt. Te leuk’. Lianne: ’Ik heb gesolliciteerd als Heidehoogheid omdat het me heel leuk lijkt om de evenementen vanuit een ander perspectief te zien. Ik vind het mooi om mensen blij te maken. En in de rol van Heidehoogheid kun je dat als geen ander. En trouwens, ik ben ook best verlegen. Het is dus een mooie kans en uitdaging om van mijn verlegenheid af te komen’, zegt Lianne.

Wat zou je willen leren als Heidehoogheid wat je nu misschien nog een beetje spannend vindt?

Lianne: ‘Die verlegenheid dus. En als ik dan toch bezig ben: voor grote groepen spreken vind ik ook best spannend. Daar ga ik dus aan werken. Een mooie kans om me verder te ontwikkelen’. Laura: ‘Wat ik vooral heel spannend vind, is wat andere mensen vinden van deze keuze. En natuurlijk hoe ik het ga doen in mijn rol als Calluna. Ik wil dicht bij mijzelf blijven en leren de meningen van andere mensen naast mij neer te leggen. Ik leg de lat vaak erg hoog voor mijzelf en daar wil ik wat mee. Genoeg punten om aan te werken. En ik heb een heel jaar de tijd toch?’

Waar kijk je het komende jaar het meeste naar uit?

Laura: ‘Ik kijk heel erg uit naar het schaapscheerdersfeest. Afgelopen jaar was ik daar met mijn gezin. Mijn eigen kindjes keken vol bewondering naar de schaapjes, alle leuke activiteiten, maar vooral ook naar de Heidehoogheden. En natuurlijk de avondvierdaagse, want nu sta ik daar zelf als Hoogheid de handjes van de kinderen te schudden’. Lianne: ik kijk uit naar alle ontmoetingen met nieuwe mensen. Van jong tot oud op al die evenementen. Volgende week gaan we al op pad. Ik kan niet wachten!’

Onze sponsors:

Bekijk alle sponsors

© Copyright 2023 - Stichting Heideweek Ede | Privacy Policy