Praktische info

Op zoek naar alle praktische informatie rondom de Heideweek? Die vind je hier.

Parkeren Kuiperplein
Het Kuiperplein is het hart van de Heideweek. Tijdens deze week en op de op- en afbouwdagen van het evenemententerrein is het niet mogelijk om hier je auto te parkeren. Dit geldt vanaf maandag 15 augustus tot en met maandag 29 augustus. Kijk voor andere parkeerplaatsen in Ede Centrum op www.ede.nl/parkeren.

Wegafsluitingen Telefoonweg
Voor een veilige in- en uitstroom van feestgangers, wordt de Telefoonweg ter hoogte van het Kuiperplein afgesloten voor verkeer tijdens de feestavonden. Dit gebeurt op vrijdag 19, zaterdag 20, donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus tussen 19:00 en 00:30 uur. Op deze avonden is er op het Marktplein een fietsparkeerplaats. Dus kom vooral op de fiets!

Treinverkeer tijdens de Heideweek
Momenteel wordt er hard gewerkt aan een mooi nieuw station Ede-Wageningen. Hierdoor rijden er in augustus drie weken lang geen treinen van- en naar Ede-Wageningen en Ede Centrum. Ook tijdens de Heideweek zullen er geen treinen rijden van- en naar deze stations.

Heideoptocht en Vlegeldag
Op zaterdag 20 augustus is de Heideoptocht. Dat betekent dat tussen 17:30 en 21:30 uur de volgende straten zijn afgesloten voor auto’s: Raadhuisstraat, Molenstraat, Schaapsweg, Veenderweg, Telefoonweg, Stationsweg, Breelaan, Detmarlaan, Arnhemseweg. Je kunt Ede Centrum dan niet bereiken met de auto. Ook kun je de parkeergarages Q-park Markt, P-De Halte en Q-Park Achterdoelen niet in- of uitrijden. Wij adviseren dan ook om voor 17:00 uur in Ede Centrum te parkeren. Bovendien kun je Ede Centrum tussen 17:30 en 21:30 uur niet verlaten met de auto. Het centrum van Bennekom is vanwege de Vlegeldag op woensdag 24 augustus afgesloten voor verkeer.

Rolstoeltoegankelijk
De Heideweek is er voor iedereen. Ook als je wat minder goed ter been bent, ben je van harte welkom. Daarom mogen miva’s iets eerder naar binnen tijdens de muziekavonden op het Kuiperplein. Zij zijn vanaf 19:30 uur van harte welkom samen met 1 begeleider. Eenmaal op het Kuiperplein blijf je zoveel mogelijk aan de rechterkant van het podium. Daar is ook het mindervalide-toilet. Wil je naar huis? Dan verlaat je het terrein veilig via de nooduitgang.

Muntjes Kuiperplein
Om drankjes te kopen op het Kuiperplein heb je muntjes nodig. Deze muntjes koop je bij de kassa op het Kuiperplein en kun je de hele week gebruiken. De muntjes kun je ook gebruiken bij Heideweek Culinair (Oude Kerkplein) maar niet buiten de hekken van het Kuiperplein. Na 27 augustus heb je niets meer aan de muntjes. Gewoon lekker opmaken dus.

Toilet
Voor de veelplassers onder ons hebben we goed nieuws: de hele avond onbeperkt plassen voor maar 2,50. Zo’n plasse-partout koop je bij de toiletvoorziening. De minder-frequente-plassers onder ons zijn al voor 50 cent koopman. Uiteraard is er ook een mindervalide-toilet op het Kuiperplein.

Gevonden voorwerpen

Ben je tijdens het feesten op het Kuiperplein iets verloren? Alle gevonden voorwerpen worden verzameld op de afdeling Publiekszaken van het Gemeentehuis. Hier kun je de dag na het feest terecht om jouw verloren spullen op te halen.

Blijf op de hoogte
Tijdens de Heideweek voorzien we je via onze social media kanalen van de laatste informatie. Volg ons via Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Onze sponsors:

Bekijk alle sponsors

© Copyright 2022 - Stichting Heideweek Ede | Privacy Policy