Praktische info

Op zoek naar alle praktische informatie rondom de Heideweek? Die vind je hier.

Kosten: gratis natuurlijk

Ingang en uitgang

De ingang van het Kuiperplein bevindt zich aan de Brouwerstraat. De uitgang bevindt zich aan de Telefoonweg.

Drukte Kuiperplein

De gemeente heeft bepaald dat we gaan werken met een zogenaamde ontvangstzone. Op het moment dat het Kuiperplein voor ongeveer 90% vol zit, zal de ontvangstzone actief worden. Deze zone bevindt zich op de Brouwerstraat. Er worden twee rijen met hekken geplaatst. Wanneer jij je op het moment dat het Kuiperplein te vol lijkt te raken in de ontvangstzone bevindt, dan heb jij de garantie dat jij het Kuiperplein gewoon nog op komt. Degene die zich op dat moment buiten deze hekken bevindt zal een moment geduld moeten hebben. Dit betekent niet dat je het Kuiperplein die avond niet meer op komt. Zodra het aantal bezoekers op het Kuiperplein weer afneemt wordt gekeken of de ontvangst zone weer open kan worden gezet. Zo houden we het Kuiperplein veilig en overzichtelijk voor iedereen. Op de afbeelding hieronder zie je waar de ontvangstzone zicht bevindt.

Plastic bekers

Statiegeldbekers. Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen. En niet voor niets. Tijdens de vorige Heideweek hebben we nog gebruik gemaakt van plastic wegwerpbekers, maar dat is vanaf nu voorbij. Wegwerpbekers zorgen namelijk voor een berg plastic afval op ons mooie Kuiperplein. En dat willen we graag voorkomen. Daarom maken we dit jaar gebruik van statiegeldbekers. Bij aankoop van de consumptiemunten krijg jij een gratis recyclemunt op basis van het aantal personen met wie je bent. Bij de bar lever jij de recyclemunt in voor een beker of flesje. Bij een nieuwe bestelling lever jij de oude beker of het flesje in om een nieuwe te ontvangen. Bij het verlaten van het terrein deponeer jij jouw beker of flesje in de bestemde prullenbakken bij de uitgang. Ben jij jouw beker of flesje kwijt? Dan betaal je een half muntje bij jouw nieuwe bestelling. Samen zorgen we voor een schoon Kuiperplein en een schoner Ede. Dankjewel!

Toiletbezoek

Voor de veelgebruikers onder ons hebben we goed nieuws: je kunt de hele avond onbeperkt toiletteren voor maar €2,50. Zo’n plasse-partout koop je bij de toiletvoorziening. De minder-frequente-toiletbezoekers onder ons zijn al voor 50 cent koopman.

Muntjes Kuiperplein

Om drankjes te kopen op het Kuiperplein heb je muntjes nodig. De munten zijn €3,30 per stuk. Deze muntjes koop je bij de kassa op het Kuiperplein en kun je t/m zaterdag 26 augustus gebruiken. De muntjes kun je ook gebruiken bij Heideweek Culinair (Oude Kerkplein) maar verder niet buiten de hekken van het Kuiperplein. Na 26 augustus heb je niets meer aan de muntjes. Gewoon lekker opmaken dus want muntjes worden niet retour genomen.

Afzettingen en afsluitingen

Natuurlijk willen we dat alles tijdens de Heideweek HEI-goed verloopt. Daarom is het nodig om tijdelijk wegen en parkeerplaatsen af te sluiten. Wanneer je volop mee feest heb je hier vast begrip voor. Maar is de Heideweek (nog) niet helemaal jouw ding, dan heb je er misschien wat hinder van. En toch is het nodig. Voor jouw en onze veiligheid. Samen met de gemeente Ede proberen we je zo goed mogelijk te informeren over de tijdelijke aanpassingen. Kijk op de website van gemeente Ede https://www.ede.nl/nieuws/deze-wegen-zijn-afgesloten-tijdens-de-heideweek-2023 voor de laatste updates.

Mindervaliden

De Edese Heideweek is er voor iedereen. Jong, oud, voor uitbundige feesters en de stille genieters. Ook als je wat minder goed ter been bent, ben je van harte welkom. Daarom mogen miva’s iets eerder naar binnen tijdens onze muziekavonden op het Kuiperplein. Zij zijn vanaf 19.15 uur van harte welkom samen met 1 begeleider. Eenmaal op het Kuiperplein, blijf dan zoveel mogelijk aan de linkerkant van het podium. Aan die kant bevindt zich ook het mindervalide-toilet. En ben je er helemaal klaar mee? Dan verlaat je het Kuiperplein weer via de nooduitgang links voor het podium. We wensen je alvast veel Heideweekplezier!

Capaciteit Kuiperplein

Om de Heideweek muziekavonden voor zo veel mogelijk inwoners van de gemeente toegankelijk te maken is er dit jaar voor een andere opstelling van het Kuiperplein gekozen. Hierdoor passen er ongeveer 7800 mensen op ons mooie plein. Dit jaar monitoren we hoe veel mensen er aanwezig zijn door middel van een bezoekerstelsysteem.

Bezoekerstelsysteem

Dit jaar maken we gebruik van een bezoekerstelsysteem. Iedereen die het Kuiperplein betreedt of verlaat wordt automatisch geteld. Zo weten we altijd real time hoeveel bezoekers er op het Kuiperplein aanwezig zijn en zien we ook vroegtijdig hoeveel bezoekers er eventueel nog bij kunnen zodat we al in een vroeg stadium samen met de gemeente Ede actie kunnen ondernemen.

Route om naar het Kuiperplein te komen

Dit jaar is het alleen mogelijk om de hoofdingang van het Kuiperplein te bereiken via het Marktplein. De Brouwerstraat is tijdens de muziekavonden (m.u.v. HDWK Airborne Avond) ter hoogte van de Action vanaf ca. 18.00 uur volledig afgesloten. De Telefoonweg en kruising Veenderweg wordt eveneens vanaf 18.00 uur om veiligheidsredenen afgesloten. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Ede.

Gevonden voorwerpen

Iedereen raakt wel eens wat kwijt. En dat is natuurlijk extra vervelend als dat nou net jouw ID is. Gelukkig worden een hoop vermiste voorwerpen ook weer gevonden! Die leveren we af bij Toezicht & handhaving gevestigd aan het Raadhuisplein 3, in ons mooie Ede. Voor het overzicht van de gevonden voorwerpen verwijzen wij naar de website van gemeente Ede www.ede.nl/aanvragen-en-regelen/iets-verloren-of-gevonden.

Rode Kruis

We hopen hier zo min mogelijk gebruik van te maken, maar ook het Rode Kruis is natuurlijk op het Kuiperplein aanwezig tijdens alle evenementen. Mocht je hen nodig hebben, dan bevinden zij zich bij de uitgang aan de Telefoonweg.

Ontvangstzone Kuiperplein:

Onze sponsors:

Bekijk alle sponsors

© Copyright 2023 - Stichting Heideweek Ede | Privacy Policy