Spetterende line-up voor Heideweek 2023

Met het thema ‘HDWK kleurt je leven’ staan wij te popelen om de volledige line-up bekend te maken. Dat het een kleurrijk geheel gaat worden staat vast! Voor jong en oud, van artiesten van vroeger tot nu, van een groot orkest tot dreunende beats, er is ook deze Heideweek weer voor elk wat wils.

Vrijdag 18 augustus – Warmtebedrijf Openingsavond

Nadat de Heidehoogheden de gemeentesleutel in ontvangst hebben genomen bij de opening van de Heideweek start plaatjesdraaiert Mr. Marvin HDWK2023. Hij zorgt direct voor een goede start en zet het Kuiperplein voor de hele avond in de juiste sfeer. Vervolgens neemt Claude het podium van hem over. Deze artiest is het afgelopen jaar ontzettend populair geworden met zijn hits Ladada en Layla. Nog een aanstormend talent die deze avond zal optreden is Rondé. Aanstormend kunnen we het bijna niet meer noemen, omdat deze band sinds 2014 al hard aan de weg aan het timmeren is met hits als Get to you en Bright eyes. Wie dacht dat het feest voorbij was, kan zich nog eens bedenken. Feestknaller Cooldown Café, bekend van de Nederlandse remakes, zorgt voor het ideale feestelement tijdens de avond. En we zullen deze avond afsluiten met niemand minder dan de beste coverband van Nederland, de Dirty Daddies.

Zaterdag 19 augustus – Feel the beat

En of we the beat gaan voelen deze avond. De naam La Fuente hebben we al eerder bekend gemaakt en aan deze lijst voegen wij nu ook onze eigen Edese DJ Promiss toe. Sinds zij de switch heeft gemaakt van de clubscene naar het draaien op evenementen is haar platenkoffer nog meer uitgebreid met allerlei verschillende muzieksoorten. Met rapper Sjaak wordt de toon echt gezet. Met zijn rauwe tracks is hij te horen op een groot aantal partyhits en verovert hiermee de Nederlandse podia. Of er nog een knaller bij kan? Zeker weten, The Partysquad staat al 15 jaar bekend om hun krakers van hits om de dansvloer helemaal over te nemen. En bij deze beats gaat het niet blijven. We hebben nog één eindbaas met jullie te delen, Mental Theo komt naar de Heideweek! Hij staat voor jong en oud bekend als dé 90’s freestyle, happy hardcode DJ van Nederland.

Donderdag 24 augustus – Grote Plein Feest

In de Edese volksmond wordt dit ook wel de Hollandse avond genoemd. Met een glimlach hebben wij jullie al verteld dat John de Bever deze avond zal optreden. Ook mogen wij DJ Bert weer verwelkomen om de hele avond de sfeer er goed in te houden. Andere Nederlandse namen die voorbij komen zijn Jeffrey Heesen en Martijn Fischer. Beiden hebben wat met dé volkszanger van Nederland, André Hazes. Jeffrey werd bekend van het programma ‘Bloed, zweet en tranen’ en Martijn heeft André gespeeld in de musical Hij gelooft in mij. Samen gaan zij de Nederlandse volkszang weer volledig in the picture zetten. Met als feestelijke afsluiters van deze avond het Feestteam en Proost!

Vrijdag 25 augustus – Airborne Avond

Samen met de gemeente Ede organiseert de Stichting Heideweek een extra muziekavond op de tweede vrijdag in de Heideweek: De Heideweek Airborne Avond. Een bijzondere avond die de officiële opening van de September Airborne Ede-maand markeert en waarbij we met elkaar stil staan bij de moed en inzet van onze veteranen die deze avond ook bij ons te gast zijn. Het maar liefst 48 musici tellende Orkest van de Koninklijke Luchtmacht treedt deze Airborne Avond, onder leiding van majoor Patrick Curfs, op met een prachtig en speciaal voor deze bijzondere avond samengesteld muziekprogramma. Hoe mooi en bijzonder is dit, zeker in een tijd waarin vrijheid niet vanzelfsprekend is. Welke bijzondere artiest zij meenemen? Dat blijft nog even een verrassing.

Zaterdag 26 augustus – Slotavond

We stellen deze avond natuurlijk het liefste uit, maar ook voor de Heideweek is er een laatste avond. Deze gaan wij dit jaar op een hele bijzondere manier inzetten. Nadat DJ Bert weer de sfeermaker is geweest om de avond op gang te brengen zal BENR op het podium verschijnen. Deze jonge mannen zijn bekend geworden door Engelstalige nummers om te zetten naar een Top 40 waardige Nederlandse track. Vervolgens gaan we even terug in de tijd. De ouderen onder ons zullen zich het ongetwijfeld herinneren. Rock’in Parkweg aan de Parkweg in Ede in de jaren ’80. Nou precies die herinneringen gaan wij weer naar boven brengen. Zo ontvangen wij Henk Westbroek (Het Goede Doel), Nol Havens (VOF de Kunst), Bert Heerink (Vandenberg en Kayak), Erik Mesie (Toontje Lager) en Lois Lane allemaal op deze laatste avond onder begeleiding van de Jimmy van den Nieuwenhuizen band. Dé band van De Vrienden van Amstel Live. En om het helemaal af te toppen sluiten wij HDWK 2023 af met het HDWK Foute Uur!

Onze sponsors:

Bekijk alle sponsors

© Copyright 2023 - Stichting Heideweek Ede | Privacy Policy