Bekendmaking Heidehoogheden 2023-2024

Daar waar voor de meeste mensen de Heideweek is geëindigd, gaat voor onze kersverse Heidehoogheden het nieuwe heidejaar juist beginnen. Vanaf 28 augustus mogen Calluna de 67e Alysha Verkuyl en Erica de 48e Kaylee van Herwaarde eindelijk vertellen dat zij de nieuwe Heidehoogheden zijn voor 2023-2024!

Met gepaste trots stellen zij zichzelf voor

Alsyha vertelt: “Ik ben Alysha Verkuyl en ik ben 22 jaar. Als geboren en getogen Edenaar ben ik opgegroeid met de Heideweek. Als klein meisje van 6 was ik al eens mini-heidehoogheid en toen wist ik al dat ik later Heidekoningin wilde worden. Het leek mij nog beter dan het Koningshuis zelf! Nu is het eindelijk mijn kans om naast mijn studie Communicatiewetenschappen in Amsterdam ook Heidekoningin te zijn, een droom die uitkomt!”

Kaylee vertelt: “Mijn naam is Kaylee van Herwaarde en ik ben 22 jaar. Ook ik ben al sinds ik klein ben betrokken bij de Heideweek. Ik ben van oorsprong Lunteraan en keek altijd vanaf het balkon van mijn overgroot oma mee naar de Heideoptocht. Toen ik eenmaal wat ouder werd ging ik ook naar de 90’s feestavonden op het Marktplein. Nu is het dan zo ver dat ik mag proeven van de Heideweek als Heideprinses. Dit ga ik doen naast mijn baan als juf van de instroomgroep op O.B.S. De Kern in Ede.”

Wat is voor jullie het Heideweekgevoel?

Kaylee trapt af met dat het Heideweekgevoel voor nu vooral een gezonde spanning is. “Ik heb er ontzettend veel zin in om Heideprinses te zijn, maar het is ook iets totaal anders dan ik hiervoor heb gedaan. Wat mij betreft mag het allemaal lekker gaan beginnen.”

Alysha vult aan: “Het Heideweekgevoel is voor ons een warm bad, iedereen is heel vriendelijk en het straalt verbinding uit. Je merkt nu al dat de Heideweek nauw verbonden is met de gemeente en haar inwoners en ook met elkaar.”

Wat is het eerste wat je gaat doen als Heidehoogheid?

Alysha: “Het eerste wat ik ga doen is eindelijk iedereen vertellen dat ik Heidekoningin ben! Wat zullen mijn vriendinnen verrast zijn. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om met Kaylee lekker aan de gang te gaan en te laten weten dat we er zijn.”

Ook Kaylee gaat als eerste iedereen vertellen dat zij de Heideprinses is. “Daarnaast ga ik ook mijn eerste speech geven voor een grote groep mensen die nauw betrokken zijn bij de Heideweek. Dat is voor mij wel iets anders dan voor de kleuters staan!”

Hebben jullie elkaar al een beetje leren kennen?

Beiden beamen. “Na de eerste dag dat we elkaar hebben ontmoet zijn we lekker samen gaan lunchen. Mede dankzij onze gezamenlijke hobby paardrijden is er echt een klik. Eigenlijk is het net of we elkaar al jaren kennen.” legt Kaylee uit. Alysha vult aan: “Ik denk dat we ons heel goed aan elkaar kunnen optrekken. We hebben er allebei een handje van om dingen heel goed te willen doen en graag de touwtjes in handen te houden, maar nu hebben we elkaar. Dit wordt een prachtig jaar om samen alles te beleven.”  Zoals Kaylee nog toevoegt: “Ja, we zullen samen gaan lachen, en samen gaan klagen, maar bovenal gaan we dit Heidejaar samen genieten.”

Met deze nieuwe hoogheden kijken wij uit naar een heigoede 89e Heideweek editie die zal plaatsvinden van 23 tot en met 31 augustus 2024!

 

Onze sponsors:

Bekijk alle sponsors

© Copyright 2024 - Stichting Heideweek Ede | Privacy Policy